Anneke Bär - van der Drift

Jeugd

Voordat wij met jou aan de slag gaan

De mensen die bij ons werken hebben er allemaal voor geleerd om kinderen en jongeren tot 18 jaar te kunnen helpen als ze een probleem hebben. Een dokter kijkt naar je lichaam, wij kijken meer naar wat er allemaal in je hoofd gebeurt. Dus hoe het komt dat je bijvoorbeeld niet zo goed kunt leren, waarom andere kinderen jou plagen of waarom je snel boos wordt. Wij kijken natuurlijk niet letterlijk in je hoofd, maar wij laten je bijvoorbeeld opdrachten doen zodat wij begrijpen wat er aan de hand is.

Voordat wij met jou aan de slag gaan, hebben wij een gesprek met je ouders. Soms ben je daar zelf ook bij aanwezig. Besproken wordt dan wat het probleem is. Daarna vertellen wij hoe wij denken dat het probleem het beste kan worden opgelost. Of, als dat niet kan, hoe je daar mee om kan gaan.
Soms moeten wij eerst onderzoek doen om precies te achterhalen wat er met je aan de hand is. En soms is dat niet nodig en kunnen wij direct met je gaan werken. Wat wij dan precies gaan doen, hangt af van wat je probleem is. Een overzicht van problemen waar wij je zoal bij kunnen helpen vind je bij wij helpen bij.

 

 

Praktijk voor leer- en gedragsadviezen, telefoon 035-623 10 89
Locatie Hilversum (tevens postadres): Utrechtseweg 8, 1213 TS Hilversum
Locatie Huizen: Visserstraat 53, 1271 VE Huizen (ingang Noorderweg tegenover huisnr. 22)
De praktijkassistente is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur. U kunt natuurlijk ook mailen.