Anneke Bär - van der Drift

Jeugd

Wat gebeurt er bij een onderzoek?

Wij willen dus ontdekken wat er met jou aan de hand is als jij een probleem hebt of als je je niet zo prettig voelt. Hier doen wij dan onderzoek naar. Dit hoeft niet bij elk kind te gebeuren; dat hangt een beetje van jouw situatie af. Ook zijn er verschillende soorten onderzoeken.
Hoe lang zo n onderzoek duurt kunnen wij hier ook niet zeggen. Soms duurt het een paar uurtjes, andere keren moet je nog een keer terugkomen om het af te maken.

Onderzoeken zijn een beetje te vergelijken met opdrachten die je op school moet maken. De opdrachten die je bij ons maakt, worden nagekeken door de mevrouw die het onderzoek heeft afgenomen. Deze vergelijkt de uitkomsten met wat andere kinderen normaal gesproken als resultaat hebben. Als jouw resultaten er anders uitzien, kan ze zien of de verschillen klein of groot zijn. Zij heeft er voor geleerd om uiteindelijk te ontdekken of jij een probleem hebt of niet en wat er moet gebeuren om het op te lossen.
Of als dat niet kan, hoe je van het probleem minder last hebt.

Na het onderzoek bespreken wij met je ouders wat de resultaten zijn. Misschien ben jij bij dat gesprek aanwezig en anders hoor je het via je ouders. Wij adviseren dan hoe wij je het beste kunnen helpen. Dus hoe je zo snel mogelijk geholpen kan worden zodat je probleem opgelost of minder wordt en jij je weer prettiger gaat voelen.

 

 

Praktijk voor leer- en gedragsadviezen, telefoon 035-623 10 89
Locatie Hilversum (tevens postadres): Utrechtseweg 8, 1213 TS Hilversum
Locatie Huizen: Visserstraat 53, 1271 VE Huizen (ingang Noorderweg tegenover huisnr. 22)
De praktijkassistente is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur. U kunt natuurlijk ook mailen.