Anneke Bär - van der Drift

Jeugd

Overgewicht

Kinderen en overgewicht
Steeds meer kinderen hebben last van overgewicht. Ze zijn te zwaar, waardoor ze zich vaak niet fijn voelen. Je kent misschien ook wel de tv-programma s die hierover gemaakt zijn. Vaak willen kinderen afvallen of niet zwaarder worden, maar lukt het niet. Daarom hebben we voor kinderen van 8 t/m 12 jaar de cursus VetCool bedacht.

VetCool
In de cursus wordt door een dietist, een kinderfysiotherapeut en een psycholoog  aan kinderen met overgewicht en hun ouders geleerd hoe ze anders moeten eten en bewegen en hoe ze sociaal handig om kunnen gaan met problemen die vaak bij overgewicht horen.
Het is niet de bedoeling dat de cursus je leert om heel snel af te vallen. Je bent nog in de groei. Dus het is prima als je gewicht hetzelfde blijft, terwijl je zelf langer wordt. Op een gegeven moment past je gewicht dan heel goed bij je lengte en ben je niet meer te zwaar.

De cursus bestaat uit drie onderdelen:

  • De dietist leert je een beter, lekker en gezond eetpatroon aan;
  • De kinderfysiotherapeut werkt aan je conditie, kracht en hoe je beweegt. Ook wordt er aan het einde van de cursus samen met jou gekeken welke sport het beste bij je past;
  • De psycholoog leert je hoe je handig voor jezelf op kunt komen en hoe je meer zelfvertrouwen krijgt. Er wordt samen met jou ook een plannetje gemaakt om dat wat je  in de cursus leert vol te houden.

Wil je meedoen?
De cursus volg je niet in je eentje, maar samen met een groepje andere kinderen. Hierdoor is de cursus leerzaam en heel erg gezellig.

Op het oudergedeelte van deze website kunnen je ouders meer informatie over deze cursus lezen.

 

 

Praktijk voor leer- en gedragsadviezen, telefoon 035-623 10 89
Locatie Hilversum (tevens postadres): Utrechtseweg 8, 1213 TS Hilversum
Locatie Huizen: Visserstraat 53, 1271 VE Huizen (ingang Noorderweg tegenover huisnr. 22)
De praktijkassistente is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur. U kunt natuurlijk ook mailen.